Uleiuri esențiale, arome și subtilități

Uleiuri esențiale, arome și subtilități

Despre modul cum percepem mirosurile (este doar parțial cunoscut) și despre mirosul bolilor.

Forma moleculelor diferă de la un ulei la altul (de la o aromă la alta). Forma moleculelor influențează mirosul.

Într-un studiu publicat în Chemistry & Biology, o echipă de cercetători condusă de dr. Kevin Ryan de la The City College of New York, au investigat cum este influențată percepția mirosului de mărimea moleculelor aromelor.

În membrana țesutului specializat din nas care conține senzorii receptori ai mirosului, exista aproximativ 400 de receptori diferiți. O aromă activează un număr diferit și tipuri diferite de sonzori. Această rețea activată generează un fel de semnătură olfactivă care este trimisă creierului și acesta decide ce mirosim. Crează acea senzație olfactivă distinctă.

Cercetătorii au folosit la studiu o moleculă sintetizată care imită aroma de la unele citrice. Aroma este de tip octanal, aldehidă cu opt atomi de carbon,, care este destul de flexibilă structural și poate lua diferite forme. Când cercetătorii au folosit o formă de U, receptorii nu au mai fost activați. Concluzia a fost că se poate jongla cu forma pentru a crea diferite semnături olfactive.

McKenzie are o teorie despre o “vibrație subtilă” mai degrabă decât o vibrație fizică, iar detectarea ei are de-a face mai mult cu cel de-al șaselea simț. Fiecare obiect are o vibrație subtilă care îi produce și îi dictează forma, mirosul, culoarea sau sunetul. O persoană sensibilă poate detecta această vibrație direct, fără ajutorul simțurilor obișnuite.

În felul acesta un terapeut simte vibrația bolii și poate să spună ce este, fără a se folosi de simțurile obișnuite.

Un cercetător american, R. H. Wright susține că percepția mirosului este asociată cu vibrația moleculară, trebuind să corespundă cu zona infraroșie a spectrului din considerente cuantice și termodinamice. Observăm o corelare între culoare și miros.

Și despre lumină se spune că are un sunet asociat pentru fiecare culoare. Am citi despre o persoană care compensa lipsa vederii cu sunetul. Percepea culorile ca sunete.

E posibil ca în curând să putem mirosi ce printăm.

Printăm un buchet de flori primit (o felicitare de la o persoană dragă) și apoi mirosim fizic buchetul.

Kenichi Okada de la universitatea Keio University in Tokyo, împreună cu colegii au pus la punct un procedeu, folosind imprimanta de tip Ink-Jet, la care se poate controla cu mare precizie jeturile de toner. Înlocuind tonerul cu uleiuri esențiale se poate controla combinația și mirosul final. Tehnica deja există.

https://www.newscientist.com/article/mg20827834-500-with-this-printer-what-you-see-is-what-you-smell/

Sunt deja pe piață dispozitive care pot reda orice miros. Poți transmite mirosurile prin Internet.

Am văzut adaptoare de redat mirosul pentru ochelarii VR de realitate virtuală, care redau automat mirosul din scena din film pe care o urmărești sau din joc.

E un aspect de rezolvat. Până se termină filmul, se cam adună mirosurile. Trebuie o aerisire asigurată pentru a nu strica plăcerea vizionării.

Au făcut teste și în cinematografe. E de efect. S-au lovit tot de problema acumulării mirosurilor.

Înainte de a încheia, adaug o mărturie personală. Timp de trei zile am folosit doar dimineața, topic, amestecul de uleiuri esențiale Motivate de la doTerra ca să observ dacă simt vreun efect (doar în zona capului). Nu am mai folosit alt ulei în această perioadă ca să nu mă inducă în eroare.

În mod clar am fost fost mai eficient, mai prezent, mai focusat și mai energizat în ceea ce am făcut comparativ cu alte zile premergătoare.

Mirosul este plăcut.

Am încheiat mărturia.

Pornind de la aceste teorii de mai sus, cercetătorii au creat diverse dispozitive care pot detecta prin miros mai multe afecțiuni direct din respirație, sau din mostre de țesut.

Scientists Invent a Device That Can Detect 17 Diseases From Your Breath, Including Cancers

https://bigthink.com/paul-ratner/scientists-create-tricorder-like-device-that-can-detect-17-diseases-from-your-breath

Într-un nou studiu, oamenii de știință dezvăluie modul în care dispozitivul, numit MasSpec Pen, a fost foarte precis în detectarea cancerului în probele de țesuturi umane și a făcut acest lucru în doar 10 secunde.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319331.php

Developed in Israel, the Nanose device analyzes breath in order to detect diseases such as cancer and Parkinson’s, even in their earliest stages.

https://www.israel21c.org/sniffing-out-diseases-with-the-nanose/

În imagine aparatul Sniffphone.

https://bigthink.com/paul-ratner/scientists-create-tricorder-like-device-that-can-detect-17-diseases-from-your-breath

Scrie-ne ce problemă ai vrea să rezolvi, prin formularul de mai jos,

sau ne poți suna direct la:

0732 989 888 / 0748 888 400

Tags: No tags

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of