Ce înseamnă simbolurile A, T, I, N, S, D.

Ce înseamnă simbolurile A, T, I, N, S, D.

Vei întâlni la toate uleiuriule și amestecurile literele A, T, I, N, S sau combinații din acestea. Producătorul arată astfel modul de utilizare recomandat.

  • A înseamnă aromatic, poate fi difuzat.
  • T înseamnă topic, se poate folosi pe piele.
  • I înseamnă intern, se poate lua intern.
  • N înseamnă neutru, adică se poate utiliza pe piele nediluat. Majoritatea oamenilor îl suportă pe piele, dar în cazuri foarte rare poate irita pielea unor persoane. De aceea testați la prima utilizare pe o porțiune mică de piele și așteptați mai multe ore (unii susțin să se aștepte 12 ore). Dacă nu apare nici o reacție pe piele (fără iritare, fără durere, usturime), se îl puteți folosi fără grijă.
  • S înseamnă sensibilitate, respectiv se recomandă a se dilua. Chiar și în această situație, unele persoane pot folosi uleiul și nediluat. Trebuie testat gradul de sensibilitate al fiecăruia.

Dacă la un ulei sau amestec nu apare litera I, nu se ia în nici o ocazie intern, poate fi toxic sau să irite căile digestive.

Dacă apare T dar fără N sau S, diluați direct pentru siguranță. Pericolul este din faptul că sunt foarte concentrate. La uleiurile așa zise calde, fiind mai agresive și mai puternice irită pielea dacă sunt folosite nediluate.

  • D înseamnă că uleiul trebuie utilizat topic diluat. 
  • Nu trebuie să vă speriați, înainte de folosire documentați-vă. Uleiurile nu au multe reguli de folosire.

La medicamente trebuie citit prospectul. Și acolo sunt condiții impuse (nu se pot combina cu alte medicamente, unele sunt interzise pentru anumite condiții medicale și multe altele).

Când cumperi un aparat electronic, un model pe care nu îl cunoști, trebuie citit manualul ca să știi să-l folosești.

Scrie-ne ce problemă ai vrea să rezolvi, prin formularul de mai jos,

sau ne poți suna direct la:

0732 989 888 / 0748 888 400

Tags: No tags

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of