Noi informații despre vizualizare, de la Melanie Robbins, reporteră și prezentatoare la CNN.

Noi informații despre vizualizare, de la Melanie Robbins, reporteră și prezentatoare la CNN.

După afirmațiile ei, tot ce spune este bazat pe fapte științifice și cercetări.

Creierul are încorporat un sistem numit “sistemul reticular de activare”, alcătuit dintr-un număr mare de neuroni.

Care este rolul acestui sistem?

Are rol de filtrare a informației. Permite unor informații să ajungă în creier și blochează alte informații. Când spun că le blochează, înseamnă că nu ajung în partea conștientă a minții, practic le ignorăm.

Cum funcționează în practică acest filtru al informațiilor. Dar în primul rând cine stabilește ce informații permite și ce ignoră?

Chiar noi o facem.

Când crezi că nu ești iubit(ă), datorită acestui sistem reticular de activare, a acestui filtru, cât e ziua de lungă, mintea te va face atent(ă) la nenumărate semne care indică că nu ești iubit(ă). Vei vedea oamenii care se iubesc vizibil de exemplu, ca un contrast față de situația ta. Altfel nu le-ai da importanță. Îți scoate în evidență toate emoțiile negative pe care le ai.

Nota Petre. Când ne hotărâsem să ne cumpărăm casă, soția imi arăta prin tot orașul, cu fiecare ocazie ce balcoane îi plăceau, printre altele. Până atunci nici nu le băgasem în seamă. Am încheiat nota.

Dacă îți este teamă de hoții de buzunare, vei observa toate figurile suspecte din jurul tău.

Când crezi că nu ești apreciată la locul de muncă, sistemul reticular te va face atent(ă) la toate semnele care subliniază găndul tău negativ.

Nota Petre: am observat că oamenii se uită spre mine puțin intrigați prin metrou, deoarece simt că e ceva… altfel. Atitudinea mea naturală a devenit să zâmbesc interior și să mă păstrez în armonie. Unii chiar exprimă cu glas tare ce simt. Eram cu soția pe la Universitate când încă mai erau chioșcurile de ziare. Ne-am oprit puțin la un chioșc de ziare și reviste. Nu am vorbit în acest timp. După 30 de secunde, vânzătoarea ne spune:

Vai, demult nu am mai văzut oameni cu ochi așa luminoși. Trebuie să recunosc că m-a surprins și mi-a luat un timp să îmi revin din surpriză.

Departe de mine gândul să mă laud. Vreau să subliniez că atitudinea interioară pe lângă că se observă, influențează și oamenii din jurul nostru. Poate pe distanțe mari, dacă ne gândim puțin la ce ne spune fizica cuantică. Anul trecut mergând pe plajă pe la ora prânzului, mi-a atras atenția fețele oamenilor. Puțini zâmbeau, majoritatea arătau ori obosiți ori nemulțumiți. Mi-am spus în gând ce faceți oameni buni! Ați venit la distracție sau la ce. Trăiți clipa.

Am încheiat nota.

Dar de ce avem nevoie de acest sistem reticular cu rol de filtru?

În lipsa lui, ar ajunge în conștientul nostru toate informațiile.

Uitați-vă la o pagină standard de Facebook. Observați cât de plină este de cuvinte și reclame. Dacă creierul nostru le-ar da importanță egală, am fi copleșiți practic de toată această infromație.

Avem de aceea nevoie de vizualizare ca să ne reprogramăm filtrul menționat.

Ce nu menționează Melanie este ajutorul neprețuit al uleiurilor esențiale cu efecte terapeutice emoționale, precum Kitul “Emotional Aromatherapy Touch Kit”, care conține amestecurile de uleiuri esențiale Motivate, Cheer, Passion, Forgive, Console și Peace.

Denumirile dau o idee despre motivul pentru care sunt concepute. Toate au fost testate de mii și mii de oameni din România și au efect mai mult decât s-ar putea aștepta cineva care nu le-a încercat. Inclusiv aromele sunt deosebite.

Melanie “Mel” Robbins este reporteriță americană comentatoare la CNN în direct, gazdă de televiziune, autoare și vorbitoare motivațională. Robbins este cunoscută pentru seminariile de la TEDx, Cum să te oprești, cu milioane de comentarii pe YouTube; și pentru cartea ei, The 5 Second Rule (regula celor 5 secunde).

Preluare parțială din video-ul lui Melanie “Mel” Robbins, numit “The No.1 Habit Billionaires Run Daily”.

Să ai pace în suflet și iubire în inimă!

Scrie-ne ce problemă ai vrea să rezolvi, prin formularul de mai jos,

sau ne poți suna direct la:

0732 989 888 / 0748 888 400

Tags: No tags

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of