Efectele indirecte ale glifosatului în corpul omului.

Efectele indirecte ale glifosatului în corpul omului.

Legătura dintre glifosat, gluten și multe afecțiuni inclusiv cancerul, este neașteptată.

E valabil și pentru România.

Nu privisem problema din acest punct de vedere la postarea anterioară despre Roundup, erbicidul creat de firma controversată, cea mai mare din lume în domeniu, Monsanto. Acum am aflat că este deținută de firma germană Bayer. Înainte era firmă americană.

Cuprins:

  • Introducere
  • Sfatul zilei referitor la uleiurile esențiale
  • Alt punct de vedere (efecte nocive indirecte)
  • Mărturie despre scanări Zyto (notă: și eu fac scanări Zyto și pot confirma că aparatul detectează glifosatul)
  • Legătura indirectă a glifosatului cu alte afecțiuni grave
  • Afecțiunile medicale care apar datorită efectelor indirecte ale glifosatului în corpul omenesc
  • Legătura glifosat – gluten și boala celiacă.

 

Glifosat (componenta din erbicidul cel mai utilizat pe întreg globul Roundup). Faptul că este de departe cel mai eficient erbicid este de netăgăduit. Cum la fel de clare sunt și efectele negative și toxice depistate de oamenii de știință.

Postarea anterioară, formată din două părți s-a axat pe efectele directe ale glifosatului. Pentru a o găsi caută după cuvântul glifosat. Postarea începe cu propoziția “Cum să ne protejăm de glifosat?”

În această postare mă voi referi la efectele indirecte care duc la numeroase afecțiuni.

Erbicidul a intrat în atenția tuturor după ce Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului din Franța, care face parte din Organizația Mondială a Sănătății, a clasificat-o în 2015 drept o cauză  “carcinogenă probabilă la om”.

Mai adaug că primul om din SUA care a dat concernul Monsanto în judecată, Edwin Hardeman, pentru că a dovedit cu foarte multe cercetări ale specialiștilor că acesta este responsabil de boala sa, a câștigat procesul.

Juriul i-a dat dreptate.

A obținut inițial prin decizia tribunalului 289 de milioane de dolari despăgubiri. Monsanto a făcut recurs și ulterior i-a fost scăzută suma la 78 de milioane. Monsanto va face recurs și mută procesul. 

Numai în Statele Unite sunt pe rol încă 9 000 de procese privind efectele nocive ale glifosatului.

Reamintesc că Uniunea Europeană a discutat dacă să interzică sau nu utilizarea glifosatului și a amânat acest lucru deoarece nu au cu ce să îl înlocuiască. Roundup nu e singurul erbicid care folosește glifosat. Monsanto a dat licențe la mulți alți producători de erbicide. În 2016 dacă am reținut bine, Ministerul agriculturii din România a interzis aproximativ 30 de erbicide, nu din cauza glifosatului ci din cauza unei alte componente chimice care în prezența glifosatului crea altă substanță toxică pentru om. Nu mai rețin amănunte. Am citit mai demult.

Sfatul zilei referitor la uleiurile esențiale.

Uleiurile nu au legătură directă cu glifosatul, dar cum suntem pe o pagină dedicată plantelor și uleiurilor esențiale, e datoria mea să cultiv în conștiința oamenilor modalități de a ne ajuta corpul în mod natural și sănătos fără efecte secundare. Glifosatul se încadrează la capitolul detoxifierea corpului de toxine. Uleiurile esențiale sunt miraculoase la acest domeniu.

Scanarea Zyto îți poate spune ce uleiuri sunt necesare corpului. Le are în baza de date și interoghează corpul prin biocomunicare.

Cele din citrice sunt recomandate cu brio.

doTerra are și alte soluții puse la punct care au efect mult mai puternic. Cum ar fi kitul Cleanse and Restore, gândit pentru o curățare timp de 30 de zile.

Își merită banii.

https://www.doterra.com/RO/ro_RO/p/cleanse-and-restore-kit

 

 

Revin la rezultatele scanărilor cu Zyto.

La unele scanări, mai rar, nu este detectat glifosatul. Doamna Gabi B. ne mărturisește și îi mulțumim.

“Fac scanari Zyto destul de des si rareori nu iese glyphosat . Am avut totusi un cuplu care a iesit “curat” si care mananca doar ce produc ei in gradina lor iar restul alimentelor ( inclusi graul pt paine) le pun la ozonat inainte de a le folosi….”

Glifosatul are și efect antimicrobian. Monsanto a cerut patent de invenție și pentru această proprietate a glifosatului. E dovedit deja că distruge bacteriile bune și enzimele din intestinul omului (și la animale și păsări). Să ne reamintim că dacă la alte erbicide, substanțele se adună pe partea exterioară a plantelor, glifosatul intră în fiecare celulă a plantei și nu mai poate fi îndepărtat.

Deoarece distruge orice plantă inclusiv pe cele pe care le cultivăm, Monsanto a creat plante (și semințe) modificate genetic care rezistă la glifosat. Din acel moment fermierii au fost fericiți pentru că acum pot pulveriza erbicidul peste toată cultura nu doar selectiv peste buruieni.

În acest mod toată cultura absoarbe glifosat. Pe de altă parte culturile modificate genetic absorb mult mai mult glifosat. În plus după recoltare, fermierii mai pulverizează plantele și semințele suplimentar cu glifosat, pentru a grăbi unele procese destul de mult. Plantele și semințele absorb iar gloifosat. Animalele și păsările hranite cu aceste culturi, își contaminează carnea și astfel glifosatul ajunge în corpul nostru. Situația e mai complicată, am explicat câte ceva data trecută.

Efectele indirecte ale glifosatului și legătura cu diverse afecțiuni medicale.

Problemele pleacă de la distrugerea bacteriilor bune și enzimelor din intestin.

Un test arată că oamenii din 18 ţări din Europa au acest glifosat în corpurile lor, în timp ce un alt studiu demonstrează cum că acest produs chimic are proprietăţi estrogenice şi conduce la proliferarea cancerului de sân, scrie Dr. Mercola pe site-ul său.

Un test efectuat în SUA în 2011 a detectat glifosat în aerul respirat, în probele de apă de ploaie și în apele subterane. Ceea ce înseamnă că prin ploaie pot fi afectate și culturile cu adevărat bio, fără ca fermierii respectivi să aibă vreo vină.

Un alt test a constat în strângerea de mostre de urină din multe țări. Concluzia: faptul că aproape jumătate dintre toţi oamenii sunt testaţi pozitiv cu glifosat (inclusiv ţările care nici măcar nu-l folosesc) este foarte îngrijorător.

Această contaminare ne afectează pe toți.

Suntem îmbolnăviți pentru profitul unor firme mari. Fără acest erbicid, se înmulțesc buruienile și scade recolta respectiv profitul.

  • Nu se mai îmbolnăvește nimeni.
  • Nici pământul și nici apa nu mai este contaminată.
  • Carnea animalelor este din nou fără glifosat (dar cu antibiotice, hormoni etc. Asta e altă problemă care tot crește în importanță).

Ce consecințe sunt dincolo de pierderi financiare pentru agricultori va fi probabil prins într-o altă postare. Momentan nu văd altă consecință mai rea decât pierderea unei părți din profit.

O mică paranteză. Să presupunem că sunt un fermier căruia îi pasă de cei care îmi consumă produsele. Știu că plantele modificate genetic sunt dăunătoare omului. Din același motiv, albinele au murit masiv în SUA și în Europa. Americanii importă albine din Australia. Chinezii polenizează manual florile în anumite regiuni. Fără albine agricultura se duce de râpă.

Credeți că Monsanto mă lasă? Au instrumente legale ca să mă împiedice. Nu știu situația din Europa, dar în America nu mai poți lua un credit de exemplu dacă refuzi să cumperi de la Monsanto semințe modificate genetic. Plantele sau fructele crescute din semințe modificate genetic, fac și ele semințe dar acestea nu mai germinează. Trebuie să cumperi anul următor iar semințe modificate genetic.

De ce nu mă lasă Monsanto să folosesc culturi naturale? Pe motivul că bate vântul și duce semințele de la mine la vecini și le contaminează cultura lor.

Am citat din memorie din cartea Viața secretă a plantelor. Sunt mult mai multe aspecte, evident. Am încheiat paranteza.

Ce se întâmplă după ce bacteriile bune și enzimele mor în intestin?

Pentru că nu mai are cine să mențină echilibrul, bacteriile „rele” se înmulțesc fără probleme. O primă problemă este faptul că și în condițiile în care mănânci relativ sănătos sistemul digestiv nu mai absoarbe elementele nutritive decât în cantitate mică. Devii subnutrit. Apoi apar alte consecințe.

Glifosatul afectează preferenţial bacteriile benefice care permit agenţilor patogeni să crească. În acel moment, corpul tău se confruntă cu toxinele produse de agenţii patogeni. Odată ce inflamaţia apare, sunteţi pe cale de a face o boală cronică.

Un exemplu la animale. “Roundup (glifosatul) este toxic pentru bacteriile intestinale benefice care inhibă dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum

care cauzează botulismul, dar nu are efect asupra acestei bacterii.

La om, bacteriile intestinale perturbate (distruse) de glifosat se găsesc la persoanele cu sindrom de intestin iritabil (IBS), diaree și malnutriție, precum și la un subset de persoane cu autism. Glifosatul Poate juca un rol în insuficiența organelor multisistemului și în cancerul de colon.”

https://detoxproject.org/glyphosate/glyphosate-and-roundup-negatively-affect-gut-bacteria/

Agenția de protecția mediului din fiecare țară  crește de la an la an nivelul admisibil de glifosat. Și așa noi plătim aceste agenții și suntem protejați…

Dr. Seneff a sumarizat cele două probleme-cheie cauzate de glifosatul din dietă:

  • Deficienţe nutriţionale
  • Toxicitate sistemică

 Doctorul Seneff crede că glifosatul este, probabil, cel mai important factor în dezvoltarea celor mai multe boli, care au devenit predominante în societăţile vestice, cum ar fi:

  • Autismul
  • Bolile gastro-intestinale, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale, diareea cronică, colita
  • Obezitatea
  • Alergiile
  • Bolile cardiovasculare
  • Depresia
  • Cancerul
  • Infertilitatea
  • Boala Alzheimer
  • Boala lui Parkinson
  • Scleroza multiplă

Cercetătorii au ajuns la concluzia că glifosatul este un xenoestrogen care este similar cu estradiolul – estrogenul uman cel mai puternic – iar concentraţiile mari au avut efecte cancerigene.

Mai mult, având în vedere că 90% din soia cultivată în SUA este modificată genetic, cercetătorii au descoperit că genisteina fitoestrogenă, care se găseşte în mod natural în soia, a sporit efectele estrogenice atunci când a fost combinată cu glifosat.

Un alt raport revoluţionar (Anthony Samsel și doctor Stephanie Seneff de la Massachusetts Institute of Technology), publicat în 2013 în revista Entropy, susţine că reziduurile de glifosat, găsite în produsele alimentare cel mai frecvent consumate în SUA, „sporesc efectele nocive ale altor reziduuri chimice şi a toxinelor din mediul înconjurător, perturbând funcţiile normale ale corpului şi inducând boala”.

Autorii s-au axat în special pe boala celiacă și pe intoleranța la gluten, dar au găsit și legături potențiale între toxicitatea glifosatului și o gamă mai largă de boli (malformațiile la naștere, infertilitatea, cancer etc.).

Boala celiacă este o afecțiune autoimună cu predispoziție genetică care netratată sau incorect tratată poate avea consecințe de sănătate importante cum ar fi osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier și anumite forme de cancer.

Desi studiile recente arata ca intre 1:300 pana la aproximativ 1:100 din populatie are aceasta boala, frecvent boala celiaca ramane nediagnosticata. Astfel, in 85% dintre cazuri, oamenii traiesc cu boala celiaca fara ca macar sa stie de existenta acesteia.

Mai multe informații în linkul următor (site Regina Maria):

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/de-ce-este-important-sa-stii-despre-boala-celiaca

 

Cum de protejăm de glifosat?

Caută postările mele (1 și 2) care încep cu “Cum să ne protejăm de glifosat?”, sau după cuvântul glifosat.

Pe baza surselor:

http://financiarul.ro/2013/06/28/glifosatul-erbicidul-cancerigen-gasit-in-corpul-majoritatii-europenilor/?fbclid=IwAR3xFqz2m0nP9_t3PGeoyyd4ALWbwjWUoTL_BBYe_1yNV_1PSda7LxeeZIU

 

https://detoxproject.org/glyphosate/glyphosate-and-roundup-negatively-affect-gut-bacteria/

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/

 

https://www.aljazeera.com/news/2019/03/190328090907529.html

 

https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/05/monsanto-roundup-trial-cancer-weed-killer

Scrie-ne ce problemă ai vrea să rezolvi, prin formularul de mai jos,

sau ne poți suna direct la:

0732 989 888 / 0748 888 400

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *