Cum ne putem controla conștient (mental) sistemul imunitar (partea a treia).

Cum ne putem controla conștient (mental) sistemul imunitar (partea a treia).

Pentru a practica metoda trebuie hotărâre și curaj.

Recomand să îți întărești voința cu uleiurile esențiale doTerra astfel.

Motivate pentru creșterea motivației folosește In Tune, iar pentru pentru claritatea gândirii și stimularea memoriei Rozmarin, Busuioc. Vei rezista mai bine și meditațiile sunt mai profunde.

Pe lângă efectele menționate aceste uleiuri naturale 100% și pure garantat au și alte efecte terapeutice. O picătură se extrage din zeci sau sute de plante. De aceea e foarte puternic.

Cuprins.

  • Ce avantaje poți avea redescoperind puterea interioară?
  • Ce condiții trebuie îndeplinite?
  • Descrierea metodei pas cu pas.

Metoda lui Wim Hof (WHM) este redată aici doar informativ. Este recomandabil să urmezi cursul sub îndrumarea lui Wim sau în Romania cu cineva acreditat (sunt cursuri și în Romania deja).

Pe site-ul lui Wim sunt întrebări și răspunsuri, cum ar fi, cine poate urma metoda, în ce parte a zilei, ce faci dacă trec mai multe zile și te simți rău (după practicarea metodei) etc.

Studiile științifice ale metodei lui Hof au arătat că cel care o practică, poate suprima răspunsul imun înnăscut (innate immune response) în asociere cu o creștere a frecvenței cardiace și a unui nivel ridicat de adrenalină. Hof este subiectul cărții “Ce nu ne omoară”, un bestseller al New York Times “, care povestește cum jurnalistul de investigații  Scott Carney și-a luat sarcina de a demasca metoda lui Hof ca fiind o fraudă, dar a ajuns să învețe tehnicile lui Hof pentru că metoda chiar funcționează.

Wim Hof s-a antrenat anterior dezvoltării metodei prin yoga și arte marțiale și are o lungă practică în meditație.

Ce avantaje poți avea redescoperind puterea interioară?

Efectele tehnicilor WHM diferă de la persoană la persoană. Experiența fiecăruia este puțin diferită și este parțial determinată de obiectivele și așteptările dvs. Un jucător profesionist de tenis, de exemplu, va căuta probabil performanțe sportive, în timp ce cineva care suferă de poliartrită reumatoidă va vedea mai devreme rezultatele observând că o stare inflamatorie redusă.

Beneficiile generale raportate ale metodei includ: creșterea energiei, îmbunătățirea somnului, reducerea stresului și anxietății, concentrarea sporită, recuperarea accelerată și îmbunătățirea generală a calității vieții.

Beneficiile potențiale sunt numeroase și diverse. În cele din urmă, singura modalitate de a afla ce înseamnă Metoda pentru dvs. este să o încercați!

Metoda Wim se bazează pe trei componente principale combinate (nu funcționează fără una dintre ele).

  • Terapia frigului
  • Respirație
  • Hotărâre (și perseverență)

Metoda Wim Hof este similară cu meditația Tummo (căldură interioară) și Pranayama (respirația yoghină). Cu toate acestea, este diferită  în întregime.

Înainte de a încerca acest lucru la domiciliu, asigură-te că nu faci acest lucru:

  • sub apă
  • în timp ce conduci
  • în timp ce stai în picioare
  • fără aprobarea medicului de familie

De reținut că practicarea acestei metode este pe  propriul dvs. risc.

Redau doar orientativ tehnica. Pe site găsești mai multe detalii.

  • Așează-te confortabil și închide ochii.

Stai în poziția de meditație în care te simți confortabil(ă). E recomandabil să practici după trezire, când stomacul este gol.

  • Încălzirea.

Inspiră profund, până simți presiune în interiorul pieptului și pe plexul solar. Menține puțin și apoi expiră complet. Stai un moment. Repetă de 15 ori.

  • 30 de respirații puternice.

Imaginează-ți că umfli un balon. Inspiră pe nas și expiră pe gură dar în scurte reprize puternice (nu continuu). Abdomenul se umflă pe respirație (e respirație combinată, plămâni și abdominală). Mintea liniștită. Închide ochii și repetă de 30 de ori sau până corpul dă semne că e saturat cu oxigen. Un semn este apariția unei ușoare stări de confuzie (light-headedness) sau furnicături în corp sau senzații ca un curent electric dat de energia care s-a acumulat.

Notă: nu am experiență în scufundări dar am găsit un avertisment să nu saturezi corpul cu oxigen înaintea unei scufundări deoarece este periculos. Bănuiesc că nu se referă la a înota puțin sub apă la 1 metru ci la adâncimi mai mari.

  • Scanează-ți corpul.

În timpul respirațiilor de la punctul 3, devin-o conștient(ă) de corpul tău, ascultă-i senzațiile.

Simte chiar și intuitiv unde e lipsă de energie și unde e prea multă. Caută blocajele existente între cele două zone. Trimite energie / căldură în acele zone pentru a îndepărta blocajul.

Simte cum întreg corpul se umple cu căldură și iubire. Simte cum tot ce e negativ în tine se arde și este îndepărtat.

Unii oameni au spus că în timpul exercițiului au văzut tot felul de culori sau alte imagini. Când se întâmplă, îmbrățișați-le, urmați-le, contopiți-vă cu ele, nu le îndepărtați. Înțelegeți astfel conexiunea între ceea ce vedeți cu ochii minții și tensiunile și blocajele din corp.

Păstrarea respirației:

După sucesiunea rapidă a celor 30 de respirații puternice, inspirați profund fără a forța prea mult. Apoi expirați total și mențineți fără să mai inspirați cât de mult puteți. Eventual în acest timp ridică bărbia puțin (draw chin), pentru a împiedica aerul să intre din nou. Relaxează-te cât de mult și prin intenție deschide toate canalele energetice din corp. Observă cum oxigenul din interior se răspândește în tot corpul (la început mulți nu vor observa nimic, se întâmplă cu timpul). Mențineți aerul scos până simțiți în partea de deasupra pieptului “gasp reflex”.

Explicația este următoarea, “agonal respiration” sau „gasping respiration” nu știu să o traduc exact, reprezintă un model anormal de respirație și reflex al creierului, caracterizat prin respirație dificilă, însoțită de vocalizări și „myoclonus” ciudate, datorate lipsei de oxigen duse spre extrem aș adăuga (wikipedia).

https://en.wikipedia.org/wiki/Agonal_respiration

Recuperarea respirației:

Inspiră la capacitatea maximă. Simte pieptul expandându-se. Eliberează orice tensiune din zona plexului. Când inspirația s-a încheiat, menține aerul înăuntru. Lasă bărbia în piept și menține poziția 15 secunde. Observă că poți dirija energia cu intenția. Scanează corpul și vezi unde nu există culori, tensiune sau blocaje. Simte marginile acestei zone, intră în ea, mută energia acolo. Simte cum zona se disipă și cum partea întunecată se umple cu lumină. Relaxează corpul pe măsură ce înaintezi în interiorul tău, lasă totul să se ducă.

Corpul tău știe mai bine decât tine ce să facă.

După cele 15 secunde ai completat prima rundă.

Începeți această practică cu una sau două runde. Încercați să o faceți zilnic și adăugați încă două runde peste câteva zile. După ce te  simți mai confortabil cu respirația, poți începe să adaugi exerciții fizice și întinderi (stretches). Lucrează minim 15 minute sau 6 runde cu exerciții. Poți face această practică pentru cât timp dorești.

Dacă simți amețeli sau dureri, ieși din postură și întinde-te pe spate. Respiră cu ușurință din nou și oprește această sesiune de practică.

Rezervă-ți la cel puțin 5 minute după această practică pentru a te relaxa și a-ți scana corpul.

Expunere la rece:

După scanarea corporală din exercițiul anterior, ești gata să îți lași corpul să îmbrățișeze frigul. Este foarte important să încerci să te relaxezi  cât de mult poți, să te contopești cu frigul, doar atunci corpul tău poate procesa semnalele și poate începe termogeneza. După cum spune Wim, “frigul este prietenul tău cald!”

Dușuri reci:

Dacă ești nou la expunerea la rece, începi cu dușuri reci. Începi cu picioarele și apoi urmează cu stomacul, umerii, gâtul și spatele și, în final, capul. Un șoc inițial, frisoane și hiperventilație sunt normale. Încearcă să rămâi calm și respiră cu ușurință. Închide ochii și încearcă cu adevărat să îmbrățișezi frigul.

Dacă simți orice disconfort fizic puternic, cum ar fi tremur puternic, amorțeală sau durere, reîncălzește-ți corpul din nou cât mai curând posibil.

Odată ce ai ieșit din duș, stai un moment pentru a face o altă scanare lentă înainte de a te usca.

Expunerea la rece funcționează ca ridicarea de greutăți, devii mai puternic(ă) în timp. În jurul  venelor sunt mici mușchi care se contractă atunci când intră în contact cu frigul. După o perioadă de timp (doar 1-2 săptămâni, conform lui Wim) aceștia devin mai puternici, făcând venele mai sănătoase și reducând forța pe care inima ta trebuie să o utilizeze pentru a pompa sângele în corp.

Următoarea etapă constă în băi în cadă în apă cu gheață.

După câteva săptămâni de dușuri reci efectuate zi de zi consecvent se poate trece la băile în apă cu gheață. Mai multe amănunte în linkul de mai jos.

Metoda lui este descrisă aici:

https://highexistence.com/the-wim-hof-method-revealed-how-to-consciously-control-your-immune-system/

Interviu cu el:

This Trick Makes You Immune To Illness | Wim Hof on Impact Theory

https://www.youtube.com/watch?v=TM6WKeZ43s4

Descrierea metodei de repirație:

Wim Hof Breathing Method Basics

https://www.youtube.com/watch?v=zM_HHhcu2u4

Siteul lui oficial:

https://www.wimhofmethod.com/

Scrie-ne ce problemă ai vrea să rezolvi, prin formularul de mai jos,

sau ne poți suna direct la:

0732 989 888 / 0748 888 400

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *