Pentru cei care cred orbește în sistemul medical (partea întâia).

Pentru cei care cred orbește în sistemul medical (partea întâia).

Astăzi îi dezamăgesc.

Ce urmează nu e o critică la adresa medicilor sau a sistemului medical ci o stare de fapt, expusă de un medic de succes, român stabilit în Germania, care a deschis o clinică unde face vindecări în cazuri cronice de boli de piele, autoimune și de mediu, în care câte un medic (sau mai mulți) spun pacientului că așa s-a născut și nu are ce să îi mai facă.

E un adevăr care ne doare pe noi în calitate de pacienți.

Cum spune acest doctor nu e vina medicilor ci a sistemului. Și rezultatele clinicii lui dovedesc că știe ce spune.

Acest om pasionat de a face bine, om de succes, deși din Europa de Est, aflat împotriva sistemului medical, a caselor de asigurări, a prejudecăților, a reușit să creeze un precedent nemaivăzut și nemaiauzit în legea și medicina germană, care poate schimba sistemul medical, la propriu și nu doar în Germania.

Cuprins prima parte:

  • Introducere
  • Cine este doctorul german John Ionescu

 

Cuprins partea a doua:

  • Cu ce diferă clinica înființată de el de cele standard
  • De ce medicina integrativă este superioară medicinii practicate în România, Germania etc.
  • Cum diagnostichează diferit de alți medici
  • Cum descoperă doctorul în clinica lui cazurile unde trebuie detoxifiere și cum toxinele nici măcar nu apar la analizele obișnuite sau mai complexe. Cât de importantă este detoxifierea.

 

De fapt aici vroiam să ajung, când spuneam la început că cei care cred orbește în medicină și aruncă nejustificat cu noroi în restul terapiilor naturale, își fac singuri un deserviciu.

 

Eu consider că destinul lor este să treacă printr-o suferință sau mai multe ca să își învețe niște lecții. Unii parcă sunt proprii dușmani. Refuză cu încăpățânare ce le vine în cale pentru a se însănătoși sau ajutorul oferit.

Un doctor de treabă care avea mintea mai deschisă și cu care puteam discuta mai liber, mi-a spus odată, demult: “cu analizele medicale standard, care atestă că ești sănătos mori cu zile”. Cu alte cuvinte sunt multe care trec neobservate la analize.

Până acum nu am reușit să găsesc argumente să îl contrazic. Recunosc că nu am înțeles atunci de ce a spus asta și nu eram de acord total cu el.

Dacă depui un minim de efort de documentare, repede te lămurești că sunt încă atâtea necunoscute despre corpul omenesc și modul cum funcționează creierul…

Tot ce afirm mai jos este o interpretare a spuselor  medicului român de succes, din Germania (plecat de mult acolo), John Ionescu, care a deschis o clinică unde tratează cu succes cazurile cronice în care medicii spun că pacientul așa s-a născut și nu au ce să îi mai facă, sau cazurile în care medicina modernă nu e în stare să diagnosticheze unii pacienți și considerând că mimează simptome, îi internează (pe unii) la spitalul de nebuni. Evident nu toți pacienții de la spitalul de nebuni sunt recuperabili, sau doar mimează și doctorul îi tratează doar pe cei la care analizele de la această clinică indică că au o boală cronică și nu mentală.

Diagnosticarea în clinică se face pe baze științifice.

În realitate, unii dintre acești pacienți considerați nebuni (bolnavi psihic sau închipuiți), sunt bolnavi cronici pe care doctorul îi vindecă. Medicii nu găseau nimic în neregulă cu ei, deși sufereau de ani buni de boli grave, cât se poate de reale.

Clinica lui deși nu funcționează după standardele occidentale întru totul, ca metode de diagnosticare și tratament e singura de profil din Uniunea Europeană dacă am înțeles bine, însă a ajuns o clinică de top și e singura de acest profil din Germania care este acceptată de Casele de Asigurări din Germania.

Aceasta în sine e o mare realizare. Casa de Asigurări solicită dovezi științifice înainte de a plăti tratamentele.

Clinica este axată pe medicină integrativă, unde tratamentele sunt personalizate și nimic nu e standard sau tipizat (cum e în România sau în general peste tot).

Iată ce spune doctorul: “Avantajul Germaniei este că abordarea integrativă a bolii e liberă. Ca medic, nu te obligă nimeni să gândești alrfel decât vrei să gândești. În România tratamentul se face după niște protocoale și guidelines-uri dega stabilite. Practic un medic învață să practice medicina aplicând niște protocoale standard. El este acoperit juridic doar dacă respectă protocolul stas și de aici apare teama foarte mare de a ieși din el.”

 

Cine este doctorul John Ionescu?

Încă de când a terminat facultatea de medicină în anii ’80, în România, John Ionescu știa că își dorește un alt tip de medicină.

Diana, din al cărei articol în limba română m-am inspirat, a fost internată la clinica din Germania a doctorului Ionescu și astfel l-a cunoscut personal și a putut să îi ia un interviu.

Voi da linkul către articolul cu interviul în partea a doua a postării.

Profesorul doctor John Ionescu este imunolog, specializat în medicină integrativă, fondator și director științific al Clinicii Speciale Neukirchen din Germania. Are la activ peste 230 de lucrări de cercetare și brevete medicale, este membru al Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică, al Societății Germane de Toxicologie și al Academiei Americane de Medicină Anti-Aging, plus alte funcții.

Din modul cum vorbește despre clinică și meseria lui se observă cât de pasionat este.

Doctorul abordează pacientul uimitor de uman: cu răbdare și blândețe. (nota Petre: în România un doctor a aruncat cu foarfeca după soția mea! Nu-mi venea să cred).

Chiar autoarea interviului povestește de ce a ajuns la acea clinică: “unde am ajuns cu întrebările mele de o viață despre propriile alergii și intoleranțe, la care nimeni nu avusese vreodată un răspuns. Cel puțin nu unul diferit de așa v-ați născut, așa o să muriți. La propriu. … la fel m-am dus și la prof. Ionescu, turuindu-i în minimum de cuvinte despre lucrurile care mă supără și pe care cel puțin 10 medici le împachetaseră, separat, în același verdict: ”Nu avem ce să facem, așa sunteți dumneavoastră.” Și profesorul m-a oprit din discurs, după primele secunde, dar ca să îmi spună să o iau mai încet. Mai exact din copilărie, de la laptele mamei, de la copilăria timpurie și pubertate, la amănunte pe care nici nu le mai știam despre min… La final după ce și-a notat atent o pagină A4, mi-a spus că totul are o cauză și o vom găsi.”

Aceasta este filozofia profesională a doctorului Ionescu: tratăm cauza și nu simptomele. Tratăm pacientul și nu boala sau lista de boli. Tratăm cazul particular nu aplicăm un șablon.

Și Diana continuă: “în cazul meu, s-a dovedit că toate simptomele mele inexplicabile, din sfera aparent fără nici o legătură una cu alta, proveneau de la o singură componentă majoră, la care nu aunsese nimeni niciodată, fiindcă ieșea în relief doar dacă puneai cap la cap pe toate celelalte. Rezolvând defecțiunea, tot restul angrenajului a început să se pună în mișcare. Nu aveam nevoie de 10 tratamente pentru simptomele a 10 boli, ci de unul singur, pentru o singură cauză.”

Cu ce diferă clinica înființată de doctorul Ionescu  de cele standard?

Istoria înființării clinicii este foarte interesantă, ar putea fi subiectul unui film artistic pentru că scoate în relief prin ce trece un om de afaceri (am experimentat și eu cu cele două firme pe care le conduc nenumărate scenarii).

Cum postarea a devenit lungă, mă opresc aici.

Pe curând.

Pentru a susține suspansul nu voi da linkul articolului decât în partea a doua a postării. Pe care sper să o pot termina diseară.  

 

Până atunci, sfatul zilei.

Cum scăpați de un herpes cu uleiuri esențiale?

Una dintre metode este să aplicați topic pe el 1-2 picături de ulei esențial Clove, diluat în prealabil cu ulei de cocos, de două ori pe zi. Eu am aplicat direct pe gingie o picătură de ulei Clove diluat 50%, cu degetul, la o durere de dinte, care a fost atenuată total în scurt timp.

Diluția nu e critică dar e recomandată chiar de producătorul uleiului.

Pentru diluare, poți pune ulei de cocos într-o sticluță (din sticlă) de 5 sau 10 ml și 1-2 picături de Clove.

Cantitatea aunge pentru toată perioada de tratament de regulă.

Sticluța este bine să fie de culoare închisă și oricum trebuie ținută astupată și la întuneric. Valabil pentru orice fel de ulei esențial.

Să nu stea aproape de aparatele electronice, deoarece influențează negatic efectul terapeutic (acestea emit câmpuri electromagnetice).

Uleiul are “memorie” ca și apa. Cine a citit studiile științifice efectuate în special în Rusia, înțelege de ce.

Scrie-ne ce problemă ai vrea să rezolvi, prin formularul de mai jos,

sau ne poți suna direct la:

0732 989 888 / 0748 888 400

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *